Haber

Antalya, gastronomi destinasyonu olacak

Gastronomi dünyasının profesyonellerini Antalya’da ağırlamaya hazırlanan GastroAntalya, 17-20 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 20 ülkeden gastronomi dalının temsilcilerini bir ortaya getirecek olan aktiflik, Antalya’yı gastronomi destinasyonu olma amacına bir adım daha yaklaştıracak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ve Kilit Grubu’nun iki büyük markası ile sponsor olduğu “Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması 2022” (GastroAntalya) için geri sayım sürüyor. Akdeniz Şefler Kulübü Derneği (ASKDER) tarafından düzenlenen GastroAntalya, 20 ülkeden gastronomi profesyonellerini 17-20 Kasım 2022 tarihleri ortasında, Cam Piramit’te 3. defa gerçekleştirilecek.

“Profesyonelleri Antalya’da ağırlayacağız”
Gastronomi ismine değerli bir buluşmaya mesken sahipliği yapacaklarını belirten ASKDER Lideri Bilal Yüreğir, GastroAntalya’nın hem gastronomi dünyası hem de Antalya için kıymetli bir aktiflik olduğunu lisana getirdi. Yüreğir: “Antalya’da gastronomi dünyasının profesyonellerini Antalya’da ağırlayacağız. Gastronominin profesyonelleri ile genç aşçı adaylarımızı buluşturduğumuz etkinlik Antalya’nın gastronomi destinasyonu olma yolundaki hedeflerine hizmet edecek” dedi.

“Mutfak misyonerleri yetiştiriyoruz”
Türkiye’den ve dünyanın 20 ülkesinden gastronomi dalını temsil eden kişi, küme ve firmaların GastroAntalya’ya katılacağını hatırlatan Bilal Yüreğir: “Kasım ayındaki bu tertip turizm döneminin uzatılarak yıla yayılmasına ve böylece Antalya’nın gastronomi destinasyonu olma gayesine yaklaşmasına imkan sağlayacak. GastroAntalya, gastronomi profesyonellerinin dikkatini Antalya’ya çekme konusunda kıymetli bir rol üstleniyor. Gastronomi şenlikleri ortasında en önemli platformlardan biri olan tertibimiz her geçen sene büyüyerek yoluna devam edecek. Bizler Türk Mutfağı’nı ve gastronomisini dünyaya tanıtmak için mutfak misyonerleri yetiştiriyoruz. Bu tertip, gençlerimizin dünyaya açılmaları için değerli bir platform olacak” formunda konuştu.

Turizm çeşitlendirecek
Antalya’nın turizmini 12 aya yaymak ve çeşitlendirmek için en değerli rolü gastronominin üstlenebileceğini belirten Bilal Yüreğir, açıklamalarına şöyle devam etti: “Deniz, kum ve güneş ile Antalya dünyanın en kıymetli tatil destinasyonlarından biridir. Lakin Antalya’nın yaz aylarına sıkışan turizmini çeşitlendirerek 12 aya yayması gerektiğini herkes güzel biliyor. Bu noktada gastronomi çok kıymetli bir rol üstlenebilir. Zira elimizde dünyanın sayılı mutfaklarından biri olan Türk Mutfağı ve yetenekli insanlarımız var. Antalya turizmi ile gastronominin gücünü birleştirirsek kentimizi gastronomi dünyasında çok farklı bir noktaya getirebiliriz. Beşerler artık damak zevkleri için seyahatlere çıkabiliyor. GastroAntalya tek başına Antalya’yı bir gastronomi kenti yapamaz fakat bu gayede kıymetli bir itici güç olacaktır. Üçüncü yılında gastronomi dünyasının dikkatini çeken etkinliğimiz ilerleyen yıllarda Türkiye’ye ve Antalya’ya çok daha güçlü bir halde hizmet edecek” diye konuştu.

Destek için teşekkür etti
Organizasyonun 3. yılında kıymetli bir yol kat ettiğini de söyleyen Lider Yüreğir, “Bu noktada GastroAntalya’yı destekleyen başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, büyük sponsorumuz Kilit Ailesi’ne, Diana Travel, Diversey, Unilever, Jelyap ve diğer tüm destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz. Antalya’nın markası olan GastroAntalya, desteklendikçe daha da büyüyecektir” diye konuştu.

Tema: Susam
Bu sene “Susam” teması ile kapılarını açacak olan aktiflik, dört gün boyunca gerçekleştirilecek onlarca aktiflik ve aktiviteler ile Antalya’nın gastronomi destinasyonu olma yolundaki gayelerine değerli katkılar sunacak.

20 ülkeden katılım
Dünyanın 20 ülkesinden ve Türkiye’nin dört bir yanından gastronomi temsilcileri, gastronomi bölümünde eser & hizmet üreten firmalar, önde gelen şirketler ve yöneticileri, turizm dalının F&B departman yöneticileri, satın alma departman yöneticileri, profesyonel şefler, otel genel müdürleri, gastronomi ve mutfak sanatları akademisyenleri, dünyaca ünlü şef ve gurmeler, üniversite ve lise seviyesinde öğrenci şefler, dernekler, eğitim kurumları, gastronomi ekosistemini oluşturan kesimlerin çalışanlarının katılacağı tertipte workshoplar, sunumlar, paneller, kent standları, hizmet sunumları, eser tadımları, B2B görüşmeler gerçekleştirilecek.

Hünerlerini sergileyecekler
Organizasyonun ana konsepti olan müsabakaya 400’ün üstünde şef ve şef adayı katılacak. Ferdî Pratik Gençler, Ferdi Pratik Ustalar, Grand Prix Ulusal Kadro ve Kişisel Display Ustalar yarışlarına sahne olacak GastroAntalya, şeflerin ve şef adaylarının hünerlerini sergilemelerine imkan verecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu