Haber

Abdulkadir Selvi: İsrail nasıl savaş suçlusu ilan edilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Filistin mitinginde, “İsrail, seni dünyaya savaş suçlusu ilan edeceğiz. Buna hazırlanıyoruz.” ifadesini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün Türkiye’nin bu mekanizmayı nasıl işleteceğini anlatıyor. makalesindeşu şekilde açıkladı:

“İsrail’in Gazze’de savaş suçu işlediği tartışılmaz bir gerçek. 3 binden fazla çocuk öldürüldü. Aralarında savunmasız kadınların da bulunduğu siviller katledildi. Yerleşim yerleri sürekli bombalanıyor. Hastaneler, okullar, mülteci kampları, camiler ve kiliseler bunların arasında yer alıyor. Savaş suçlarının başında gelenler bombalandı.”Saldırılarda yasaklı fosfor bombaları kullanıldı. Bunlar savaşın hatalarıdır. Burada üzerinde durmak istediğim nokta; Türkiye bunu nasıl yapacak? Öncelikle Türkiye’nin durumu siyasi duruş olarak çok değerli. Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni kuran Roma Statüsü’ne taraf olmadığımız için doğrudan devlet tarafından başvuru yapılamamaktadır. Ancak hem hükümet hem de STK’lar Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı’na bildirimde bulunabiliyor. Benim izlenimim bu işlemin gerçekleştirileceği yönünde. Bunun için delillerin toplanması gerekiyor. İsrail bu kadar pervasız olduğuna göre her katliam bunun kanıtıdır. İşte sizin için. “İsrail tarafından öldürülen çocuklar. Bundan daha büyük bir kanıt var mı?”

civrilhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu