Haber

AK Parti Sultangazi Belediye Başkanı Adayı Abdurrahman Dursun kimdir?

Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda, partilerin adayları tek tek açıklanıyor. AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Murat Kurum’u aday gösterirken, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun oldu.

AK PARTİ SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ABDURRAHMAN DURSUN KİMDİR?

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, 1972 yılında Adıyaman’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman’da tamamladı. Dursun, Adıyaman İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu ve 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

1997 yılında iş hayatına başlayan Dursun, İstanbul’da faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde hukuk danışmanı ve serbest avukat olarak çalıştı. Birlik Vakfı Hukukçular Kulübü Başkanlığı ve Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Üyeliği yaptı.

SİYASET VE BÜROKRASİ HAYATI

2006 yılında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı kongresinde İl Disiplin Kurulu üyesi olarak siyasi hayatına başlayan Dursun, 2009, 2012 yıllarında yapılan il kongrelerinde AK Parti İstanbul İl İdare Meclisi üyeliğine seçildi. Bu dönemde Teşkilat, Seçim İşleri, Siyasi ve Hukuki İşler ile Yerel Yönetimler birimlerinin başkanlığını yaptı.

Avcılık. Abdurrahman Dursun, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Seçim Uyum Merkezi Başkanı olarak görev yaptı. 2009-2018 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Müdürlüğü temsilcisi ve İstanbul Valiliği üyesi olarak görev yaptı. İl İnsan Hakları Konseyi.

Siyasi kariyerini sürdüren Dursun, 30 Mart 2018 tarihinde yapılan AK Parti Sultangazi 4. Olağan Kurultayı’nda ilçe başkanlığına seçildi. 31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Genel Seçimlerinde aday olarak aday gösterildi ve Belediye Başkanı oldu. Sultangazi. 31 Mart 2024 Seçimlerinde AK Parti tarafından Sultangazi’den tekrar aday gösterildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu