Ekonomi

Asya borsaları bölgedeki ekonomik verileri takip ediyor

Yatırımcılar Tokyo’dan gelen enflasyon verilerini sindirirken, bölgedeki elektrikli araç stoklarının ikinci günde de düşmesiyle Asya-Pasifik piyasaları Cuma günü çoğunlukla düşüş yaşadı.

Xpeng ve Li Auto’nun Hong Kong’da listelenen hisseleri yaklaşık yüzde 2,5 düşerken, BYD yüzde 3,5 düştü. Daha geniş anlamda Hang Seng Endeksi yüzde 0,4 düşerken, elektrikli araçların çoğunu içeren Hang Seng Tech endeksi yüzde 1,7 düştü.

Tesla hisseleri, elektrikli araç devinin kazanç beklentilerini kaçırması ve 2024’te yavaşlama uyarısında bulunarak Asyalı KONUT şirketlerinde satışları tetiklemesinin ardından Perşembe günü ABD ticaretinde yüzde 12 düştü.

Çin’in CSI 300 Endeksi, Pekin kuşatması altındaHer iki sektörde de likiditeyi artırma planlarının gayrimenkul stoklarını artırmasının ardından bir önceki seanstaki yüzde 2’lik yükselişinden geri çekilerek yüzde 0,3 geriledi.

CSI 300 emlak sektörünün sabah ticaretindeki yüzde 2,7’lik artışın ardından neredeyse dört haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla Cuma günü de faydalarını sürdürdüler.

Japonya’nın Nikkei 225 endeksi, Tokyo’nun Ocak ayı enflasyon okumasının Aralık ayına göre daha yumuşak çıkmasının ardından yüzde 1 düştü. Tokyo’nun verileri ülke çapındaki enflasyonun öncü göstergesi olarak değerlendiriliyor. Geniş tabanlı Topix yüzde 0,9 düştü

Tokyo’nun Ocak ayı manşet ve çekirdek enflasyon oranı, Aralık ayındaki sırasıyla yüzde 2,4 ve yüzde 2,1’e kıyasla yüzde 1,6 seviyesinde gerçekleşti.

Güney Kore’nin Kospi endeksi yüzde 0,8 yükselirken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1,5 yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu