Yaşam

‘Babam Gibi Ölmek İstemiyorum’: Katarsis’e Katılan Fatih Portakal Fox TV’den Ayrılma Nedenini Açıkladı!

Uzun yıllar Fox TV’de Ana Haber Bülteni sunuculuğu yapan Fatih Portakal, 2020 yılında görevinden ayrıldığını duyurdu. Geçtiğimiz aylarda Sözcü TV ile anlaşan Fatih Portakal, sunduğu Katarsis programında Fox TV’den neden ayrıldığını anlattı. kaydeden Gökhan Çınar

2010-2013’te Fox TV’nin sabah haberleri Çalar Saat’i, Eylül 2013’ten itibaren de Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başlayan Fatih Portakal, 2020’de Fox TV ile serüvenine son verdi.

Fox TV Genel Yapım Direktörü Doğan Şentürk’ün katılımıyla yerine Selçuk Tepeli’nin geçtiği Fatih Portakal, bir süreliğine geri çekilmek istediğini söyledi.

’10 yıldır gururla çalıştığım, keyifle gezdiğim FOX News’ten kendi isteğimle ayrılma kararı aldım. Sadece, ‘Ne yapmak istiyorum?’ Cevabı aradım. İç devrime ihtiyacım vardı. Kariyer, şöhret, kazanç vazgeçilebilecek şeylerdi. Her şeyden önce sağlık, sakinlik, huzur ve aile insanların yaşam sebepleridir. Kararı çok net verdim. Bu yıl ve belki daha sonra, dünyanın sakin ritminde yaşayacağım, ruhumla bedenimi dengeleyeceğim. Hayatımı olabildiğince doğayla bütünleşerek ve değerini bilerek yaşayacağım. Sağlıklı kal.’

Geçtiğimiz aylarda Fox TV’den ayrıldığı günden beri İzmir’de inzivada olan Fatih Portakal, yeni yayın hayatına başlayan Sözcü TV ile anlaşma imzaladığını duyurdu.

Bana Nazaran TV adlı YouTube hesabında Gökhan Çınar’ın sunduğu Katarsis programına katılan Fatih Portakal, sürekli gündem olan Fox TV’den kovuldu. Tehdit mi edildin?’ Yorumlar hakkında ilk kez bu kadar net konuştu.

Fox TV’den ayrılıp İzmir’e taşınmasıyla ilgili, “Benim için her şey sağlık. Turuncu bu kararın çok yerinde olduğunu söyledi.

İstifaya zorlandığı tezlerle ilgili olarak “Ben daha önce istifa etmiştim. Düşünün bir kaç saat sonra bir haber veriyorsunuz, biri sizi arıyor, ‘bilginiz olsun, Cumhurbaşkanı sizinle ilgili konuştu’ veya dosyanızın sizden geldiğini öğreniyorsunuz. RTÜK gidiyor.” söz konusu.

“Kızgınlıklar oldu… Bir düşünün… Bütün ülkenin Cumhurbaşkanı meydana çıkıp ‘Sizi havaya uçururlar’ diyor.

Fatih Portakal, uzun yıllardır muhafazalı yolculuk yaptığını belirterek, “Valilik korumasıyla geziyorum, bunların hepsi örtüşüyor. ‘TL bir tarafta dursun, ben gideyim’ diyorsunuz. Babamın ölümünü gördüm, o şekilde ölmek istemiyorum, stresten uzak, huzurlu olmak istiyorum.”

“Babam öldü, gidip haber verdim. Babamın cenazesinde ağlamadım… Zor, sıkıcı, işten eve işe bunlar. Telefonda konuşurken bile korkuyorsunuz, ‘Will’ bana bir şey oldu mu?’ söyleyerek”

“Benim gibi bir adam gidip devletten silah aldı. Ortam gergin olunca belki yanımda, çantamda, belimde taşırdım. Bugüne kadar hiç kullanmadım ama ihtiyaç varmıydı? hepsi bu?”

Fatih Portakal, “Ben sosyal demokrat bir adamım. Çok politize olduğumuz için yönetim anlayışına karşıyım. Çünkü artık ideolojilerin tükendiğini düşünüyorum. Vicdanen haber yapıyorum” diyor. diye bitirdi.

camliyaylahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu