Ekonomi

Balık sezonu hamsi bolluğuyla başladı

Balık sezonu hamsi bolluğuyla başladı

İSTANBUL – Balık sezonunun ilk günlerinde hamsi bolluğu yaşanıyor. Hamsi fiyatları 50 liradan başlıyor.

1 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgahlar balıklarla dolmaya başladı. Denizlerdeki bereket tezgahlara da yansıdı. Dönem başında tezgahlara en çok gelen balık hamsi oldu. Geçen yıla göre fiyatlarda artış var. Hamsi fiyatları 50 liradan başlıyor. Çipura ve levrek 250-300 lira civarında satılıyor. Çeşit bol olmasına rağmen hamsi dışında bolluğun olmaması fiyatları yüksek tutuyor.

Balıkçı Muammer Arduç, tezgahlara çok sayıda hamsinin geldiğini söyledi. “Şu anda hamsi fazla. Hamsi fiyatı 40-50 lira civarında. 15-20 gün sonra balıklar çoğalacak. Hamsi dışında diğer balıklar biraz pahalı. Vatandaş diğer balıkları soruyor ama” şu anda onlardan bir sürü var.” “Sadece hamsi var. Levrek 250-300 liraya satılıyor. Barbunyanın kilosu 600 liradan başlıyor. Sular soğuyunca balıklar çoğalıyor” dedi.

Balıkçı Halil İbrahim Kaya, hamsiden sonra diğer balıklarda da bolluk beklediklerini belirterek, “Hamsiden sonra ekim ayında palamut bekliyoruz. Şu anda hamsiyi 50 ila 100 lira bandında satıyoruz. Hamsinin dışında çipura ve balık da var. Levrek. İstavrit de var. Çipura ve levrek 75 liradan başlıyor 300” “İstavrit 150-200 lira bandında. Şu anda en çok tercih edilen balık hamsi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu