Haber

Bursa Osmangazi’de Hisar eski ihtişamına kavuşuyor

BURSA (İGFA) – Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasının korunup geleceğe taşınmasında bugüne kadar pek çok örnek projeye imza atan Osmangazi Belediyesi, Kavaklı Mahallesi’nde farklı bir çalışmayı hayata geçiriyor.

Geçtiğimiz yıl meydana gelen toprak kayması sonucu ziyan gören riskli yapılar, kamulaştırma çalışmalarının akabinde Osmangazi Belediyesi tarafından tek tek yıkılıyor. Hisar-Üftade Kentsel Tasarım Proje Uygulaması kapsamında bir taraftan tehlike arz eden binalar ortadan kalkarken, öteki taraftan bilhassa inanç turizmi ismine Bursa’nın kıymetli bir ziyaret güzergâhı olan Üftade Tekkesi de, daha görünür bir pozisyona kavuşuyor.

Her yıkımın akabinde yeni bir tarihi şekillenmenin yaşandığı Kavaklı’daki çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, bölgeyi riskli yapılardan kurtarırken, tıpkı vakitte tarihi dokuyu da ortaya çıkardıklarını belirtti.

SURLAR RİSKLİ YAPILARDAN TEMİZLENDİ

Üftade Tekkesi’nin etrafını güzelleştirecek yıkımların akabinde uygulanacak yeni projeyle birlikte Bursa’ya yeni bir toplumsal donatı alanı kazandırılacağını söz eden Lider Dündar, geçen yıl Mart ayında yaşanan toprak kayması sonucunda bu bölge riskli alan ilan edildiğini anımsattı.

Olayın çabucak akabinde Osmangazi Belediyesi olarak bölgedeki riskli binalarda kamulaştırma çalışmalarına başladık. 239 bağımsız kısımdan 220’si ile mutabakat sağladıklarını belirten Lider Dündar, “Kamulaştırma çalışmaları için de hak sahiplerine bugüne kadar 50 milyon TL’ye yakın ödeme yaptık. Bugün itibariyle sur üzerindeki yapıların tamamı yıkılmış oldu. Pak Cadde üzerindeki binaların yıkımları da ağır bir halde sürüyor. İnşallah, kısa bir müddet içinde bitirdiğimizde buradaki tarihi doku ve sur duvarları büsbütün ortaya çıkacak. İnanç turizmi açısından çok kıymetli bir nokta olan bu bölgemize gelen beşerler, daha rahat bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler. Bölgeyi ziyaret eden vatandaşların, Bursa’nın eşsiz görünümü eşliğinde nefes alacakları projemizin Bursa’mıza iyi olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu