Haber

CHP Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye’deki su sorununu gündeme getirdi.

BURHAN DEMİRCİOĞLU

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaklaşık bir aydır su sıkıntısı çeken vatandaşları ziyaret ederek şikayetlerini dinledi. Asu Kaya, “Yerinde incelemeye geldik, açtığımız birçok çeşmede su akmıyor. Düziçi Belediyesi’ni göreve çağırıyoruz. Bir an önce Düziçi halkının sağlıklı suya ulaşmasını sağlayın.” Bir vatandaş ise “Çölde yaşasam daha iyi olur” diyerek tepkisini dile getirdi.

Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Düziçi’nde su sorunu yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Ziyarette bir esnaf, “Çölde yaşasam daha iyi olur. Bu toprak sahipsiz, bu belde sahipsiz” derken, bir başka esnaf da, “Yaylada da su var. Hiç yok. Tozluyurt’ta su var. Ailemin bir kısmı orada yaşıyor ve şu an orada su yok. İnsanlar sırayla hortum atıyor, evlerin elektriğine su taşıyorlar” dedi.

“VATTAŞLAR AYLARDIR SUYU BULDU”

Başka bir esnaf ise “Su yok müşteri geliyor elini yıkayacak su yok diyoruz. Utanıyoruz. Islak mendil veriyoruz. Lavaboya gidecek ama çıkamıyor çünkü orada” dedi. su yok. Bulaşıkları yıkayacağız ama yıkayamayız. Kova ile su getiriyoruz.”

Milletvekili Asu Kaya ise su sorunuyla ilgili olarak, “Buradan Düziçi Belediyesi’ne sesleniyorum; vatandaşlar, vatandaşlar aylardır su sıkıntısı çekiyor. Aslında suyun aktığına dair daha önce birçok video çekildi. Çeşmeden kahverengi vatandaş gönderdi beni. Bir an önce Düziçi Belediyesini göreve çağırıyoruz. Düziçi halkının en temel hakkı olan sağlıklı suya bir an önce ulaşmasını sağlayın.” söz konusu.

Kaynak: ANKA / Güncel

haber-golcuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu