Haber

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Blinken’in Çin Ziyaretinin Ertelenmesine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

PEKİN, 4 Şubat (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cumartesi günü, ABD’nin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Çin ziyaretinin ertelendiğine ilişkin duyurusu hakkında konuştu.

Üst düzey ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Cuma günü, Blinken’in Çin’e ait bir insansız hava aracının ABD hava sahasına girmesi üzerine Çin gezisini ertelemeye karar verdiğini söyledi.

Sözcü yaptığı yazılı açıklamada, Çin tarafının bunu teyit ettiğini ve insansız hava aracının ABD havalimanına mücbir sebeplerle kasıtsız olarak girdiğini ABD tarafına ilettiğini söyledi.

Söz konusu aracın özellikle meteorolojik amaçlar için sivil araştırma uçağı olduğunu hatırlatan sözcü, sınırlı direksiyon kabiliyetine sahip olan uçağın, batılı rüzgarların etkisiyle planlanan rotasından çok fazla saptığını söyledi.

Sözcü, “Bu, mücbir sebeplerden dolayı beklenmedik bir durum ve olaylar son derece açık” dedi.

Çin’in her zaman uluslararası hukuka tam olarak bağlı olduğunu ve tüm ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu kaydeden sözcü, Çin’in hiçbir egemen ülkenin topraklarını veya hava limanlarını ihlal etme niyetinde olmadığını ve asla ihlal etmediğini vurguladı.

Sözcü, “ABD’deki bazı siyasetçiler ve medya kuruluşları olayı tırmandırarak Çin’e saldırı ve iftira atmaya çalışıyor. Çin tarafı buna şiddetle karşı çıkıyor.”

Çin ve ABD devlet liderlerinin Bali’deki görüşmede vardıkları değerli ortak mutabakatın her düzeyde teması ve bağlantıyı sürdürmek olduğunu hatırlatan sözcü, her iki taraftaki diplomatik ekiplerin görevlerinden birinin de ikili ilişkileri uygun şekilde yönetmek olduğunu söyledi. , özellikle belirli beklenmedik durumları itidal ve sağduyu ile yönetmek için. katma.

Sözcü, “Aslında taraflardan hiçbiri böyle bir ziyaretin gerçekleşeceğini açıklamamıştı. Son açıklamayı yapmak ABD’nin işidir ve buna saygı duyuyoruz.”

hocalarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu