Haber

Çin, Soğuk Savaşa Karşı ABD’ye Çağrıda Bulundu

PEKİN, 13 Kasım (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’den yeni bir Soğuk Savaş veya Çin’e karşı çatışma arayışında olmayacağına dair sözünü tutmasını ve ikili ilişkileri normale döndürmek için Çin ile birlikte çalışmasını istedi. sağlam ve istikrarlı bir gelişme yolu. Çalışmasını istiyordu.

Mao bu açıklamayı Pazartesi günü yaklaşan Çin-ABD zirve toplantısına ilişkin bir soruya yanıt olarak yaptı.

Basında çıkan haberlere göre, adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, 10 Kasım’da yapılacak toplantıyla ilgili basına bilgi verirken, toplantının hedeflerini “rekabetin yönetilmesi, çatışmadan kaynaklanabilecek aşağı yönlü riskin önlenmesi ve iletişim kanallarının uyumlu hale getirilmesi” olarak sıraladı. açıklar.”

Mao, “Çin, Başkan Xi Jinping’in davet üzerine Çin-ABD zirvesi toplantısı için ABD’ye yapacağı ziyaret hakkında zaten bilgi paylaştı.” diyen Mao, iki başkanın Çin-ABD’yi şekillendirmede stratejik, kapsamlı ve temel öneme sahip konuları tartışacağını da sözlerine ekledi. ilişkilerin yanı sıra dünya barışı ve kalkınmasına ilişkin konular. En önemli konularda derinlemesine görüş alışverişinde bulunacağını belirtti.

ABD ile ilişkileri değerlendirirken ve yürütürken her zaman Xi’nin önerdiği karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama ve kazan-kazan işbirliği ilkelerini takip ettiklerini belirten Mao, büyük ülkeler arasındaki rekabetin zamanın trendine uygun olmadığını ve üretemediğini söyledi. ABD’nin sorunlarına veya küresel zorluklara çözümler. diye belirtti.

Mao, “Çin rekabetten korkmuyor, ancak Çin-ABD ilişkilerinin rekabetle tanımlanmasına karşı çıkıyor.” dedi.

Sözcü, Çin’in ABD’yi değiştirmeye çalışmadığını, ABD’nin de Çin’i şekillendirmeye veya değiştirmeye çalışmaması gerektiğini belirtti.

Tayvan sorununun Çin’in iç sorunu olduğunu vurgulayan Mao, Tayvan sorununun çözümünün Çin’in kendi sorunu olduğunu ve hiçbir dış müdahaleye tolerans göstermeyeceklerini kaydetti.

Güney Çin Denizi’ne ilişkin her türlü anlaşmazlığı ilgili ülkelerle müzakere ve istişare yoluyla çözmeye kararlı olduklarını belirten Mao, Çin’in ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma kararlılığının sarsılmaz olduğunu belirtti.

Mao, ABD’nin Çin ile ilgili ülkeler arasında toprak ve deniz hakları ve çıkarlarına ilişkin anlaşmazlıklara müdahale etmek için bahaneler üretmeyi bırakması ve bu sorunları Çin’i kontrol altına almak için kullanmaya kalkışmaması gerektiğini söyledi.

keciborluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu