Ekonomi

Çin’in büyük kamu bankaları mevduat faiz oranlarını düşürdü

Çin’in en büyük bankalarından bazıları, hükümetin dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki büyümeyi artırmaya yardım etme davetine cevaben bir dizi mevduat işinde faiz oranlarını düşürdü.

Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC), Çin Ziraat Bankası, Çin Bankası ve Çin İnşaat Bankası 3 ve 5 yıllık mevduat faiz oranlarını 15 baz puan, vadesiz mevduat için yıllıklandırılmış faiz oranlarını ise 5 baz puan indirdi. web sitelerine. Perşembe günü yürürlüğe giren değişiklikler iki yıllık mevduat faizlerinde de 10 baz puan indirime gidecek.

Hareket, Çinli yetkililerin bu ayın başlarında ülkenin en büyük bankalarını bir yıldan kısa bir süre içinde en az ikinci kez mevduat faiz oranlarını düşürmeye davet etmesinden sonra geldi. Bankalar ayrıca küçük işletmelere ve ev alıcılarına ucuz krediler sağlamaya teşvik edildiğinden, bu değişiklik kötü marjların hafifletilmesine yardımcı olacaktır.

Çin’de ekonomik toparlanma Nisan ayında ivme kaybetti. Çin ihracatı, Mayıs ayında üç ay içinde ilk kez düşerek, küresel talebin zayıflamasıyla ekonomiye yönelik riskleri artırdı. Bloomberg’in anket yaptığı ekonomistler, gayri safi yurt içi hasılanın bu yıl yüzde 5,5 artarak önceki tahmin olan yüzde 5,6’nın biraz altında kalmasını bekliyor. altında kalmayı umuyorlar. Konut satışlarındaki büyüme de kısa bir toparlanmanın ardından Mayıs ayında yavaşladı.

haber-alpu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu