Haber

Diyarbakır’da enkazda bulunan eşyalar sahiplerine teslim edildi.

Bağlar ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yıkılan 4 binanın enkazında bulunan eşyalar sahiplerine teslim edildi.

Bağlar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, eşyalar Bağcılar Mahallesi’ndeki Atık Geliştirme ve Toplama Merkezi’ne getirildi.

Tasfiye edilen eşyalar, yıkılan Dündar, Serin 2, Yoldaş ve Hisami apartmanları için ayrılan reyonlara yerleştirildi.

Eşyalar daha sonra enkaz altında yaşamını yitiren vatandaşların yakınlarına teslim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, topladıkları eşyaları güvenlik güçlerinin gözetiminde vatandaşlara teslim ettiklerini belirtti.

Beyoğlu, derin acılar yaşadıklarını belirterek, “Gidenleri geri getiremeyiz ama aziz hatıraları yaşatabilir ve geride kalanlara bir nebze olsun teselli verebiliriz diye düşündük. Bu değerli eşyaları büyük bir özveriyle kazdık. Enkaz altında bakımını yapıp araçlarımızla merkezde topladık. Burada tek tek sınıflandırıp temizledik ve beyin sarsıntısında hayatını kaybedenlerin olduğunu söyledik.” Yakınlarına teslim ettik. Vatandaşlarımız gelip eşyalarını alıyor. Bu işlemler güvenlik güçlerimizin gözetiminde yürütülmektedir. Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın.” sözlerini kullandı.

kartepehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu