Ekonomi

Ekici Avrupa Birliği’ne Kendi Markasıyla Giriyor

Türkiye’nin peynir uzmanı Ekici’nin Avrupa Birliği’ne süt ve süt ürünleri ihracatı için yaptığı başvuru kabul edildi. Avrupa’da tescillenen ilk marka olduğu ülkelerde “Ekici” adıyla marketlerde yerini alacak olan Ekici Peynir, önümüzdeki dönemde pazar hacmini de büyütmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin peynir uzmanı Ekici, küresel büyüme stratejisi doğrultusunda ABD pazarındaki başarısının ardından Avrupa Birliği ülkelerini de ihracat ağına ekledi. İlk etapta marka tescil belgesini aldığı Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Almanya, Avusturya ve Fransa’ya üçüncü çeyrekte ilk ihracatını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ekici, yaptığı anlaşmalar neticesinde Avrupa Birliği Komisyonu’nun onayı ile çalışmalarını 2024 yılının ilk yarısına kadar kademeli olarak teslim etmeyi hedefliyor. İlk etapta özel üretim tekniği ile hazırlanan Türk Lokumu Kıvamında Beyaz Peynir, Ekici Süzme Peynir ve aromalı sürülebilir peynirler başta olmak üzere 24 çeşit popüler peynir ürünü ile Avrupa Birliği pazarına girecek.

Ekici Peynir Genel Müdürü Burçin Ekici, ihracatlarıyla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiklerini belirterek, uluslararası pazarda markalaşarak büyümeyi ana hedef olarak konumlandırdıklarının altını çizdi: AB Kurulu tarafından 60 yılı aşkın süredir peynir üretiminden gelen uzmanlığımızı bugün hem Türkiye’de hem de yurtdışında peynir severlerle buluştururken, ülkemizin ihracata dayalı büyüme stratejisine katkıda bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ABD’ye ihracat yapmaya başladık ve doğru stratejilerle bu kıyasıya pazarda değerli bir pay elde ettik. Tüm ülkeler bazında toplam ihracatımıza baktığımızda 2021-2022 karşılaştırmasında ihracat hacmimizi önceki yıllara göre %48 artırdık. Son teknoloji ile hijyenik ve sağlıklı koşullarda ürettiğimiz kaliteli peynirlerimizi başta ABD ve olmak üzere Kıbrıs, Afganistan, Kuveyt, Ürdün, Libya, Azerbaycan, Malezya, BAE, Türkmenistan ve Irak gibi birçok ülkeye ihraç etmeye devam ediyoruz. Çin.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu