Haber

Eşini, oğlunu, gelinini ve torununu depremde kaybeden: Küçük kıyameti yaşadık

KAHRAMANMARAŞ’taki depremde eşini, oğlunu, torununu ve gelinini kaybeden Turan Tatlıyer, “Yaşananların izahı mümkün değil. Yani bu tarif edilemeyecek bir şey. O an küçük kıyamet. Henüz atlatamadım. Aileme mi yoksa ülkenin bu haline mi bakayım?” söz konusu.

Pazarcık’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde Kahramanmaraş’ta 5 kişilik Tatlıyer ailesinin yaşadığı apartman yıkıldı. Turan Tatlıyer’in deprem sırasında iş başında olan eşi, oğlu, torunu ve gelini enkaz altında kaldı. Cenazelerine vatandaşlar tarafından ulaşan 4 kişi toprağa verildi. Onikisubat Stadı’nda kurulan çadır kente yerleşen Tatlıyer, o gün yaşadıklarını anlamıştı. Deprem sırasında işten geldiğini ve 6 katlı apartmanın tamamen yıkıldığını gördüğünü belirten Tatlıyer, yaşadıkları depremleri “küçük bir kıyamet” olarak nitelendirdi. Tatlıyer, “Ben işteydim, ailem evdeydi. Enkaz altındaydılar. Eşim, oğlum, gelinim ve torunum da enkaz altında kaldı. 6 katlı bina tamamen yıkıldı. Dördünü de gömdüm tek başıma kaldım şu an çadırkentte kalıyorum anlatılamaz yani anlatılamaz yani anlatılamaz bu bir şey o an o gece o kıyamette yaşadıklarımız küçük kıyamet.Daha yaşamadık.Ailemin mi, ülkenin bu halinin mi yanında olayım.Kara günümüz oldu.Ciğeri yanar, ciğeri yanar.Kendimize ağlarız, yas tutuyoruz.” söz konusu.

Ailesinin enkazdan bir süre ses duyduğunu ancak sonra kesildiğini belirten Turan Tatlıyer, “Öğleden sonra saat 2’de ses kesildi. Saat 4’te o yığını tırnaklarımızla kazıyorduk. .elimizde ne balyoz ne de kürek vardı.insan gücüyle.sonra allah razı olsun.biz bir yerden balyoz bulduk ve ailemin cenazelerine geldik mazur gördük.hepsini çıkardım 4 kişi.çok tahammülü zor” dedi. “EVDEN SADECE KOCAMAN KUŞLARI ALDIK. Kentte bir süredir bulunan Rahim Akıllı (11) da çok korktu, depremin sarsıntısının yanı sıra sesinin de kendisini çok etkilediğini ifade etti. Uyuyordum sesler duyuldu herkes dışarı çıkıyordu anneannem dedem çıktı soba önüme düştü ablamı kaldırdım oradan atladık sonra yine deprem oldu bu sefer ben çıktım Önce merdivenden atladım. Serçe parmağım kırıldı. Kurtarın beni. Gıcırtı korkutur, sarsıntı olmaz. Ben evden kuşumdan başka bir şey almadım. Eve girmiyoruz” dedi. . ÇADIRKENTTE OLASI YANGINA KARŞI TEDBİRLER ALINDI

Onikisubat Stadı’nda kurulan çadır kentte olası yangın tehlikelerine karşı önlem alındı. Çadırların arasına ‘yangın koridoru’ açılırken, çadırların yakınlarına 50’den fazla yangın söndürücü yerleştirildi. Ayrıca stadın çevresinde yüksek noktalara ‘yangın gözlemcileri’ subayları yerleştirildi. Stadyumun çevresine Orman Bölge Müdürlüğü için su fıskiyeleri yerleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu