Haber

İnegöl’de 23 Nisan bayram sevinci

BURSA (İGFA) – 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan’ın bayram olarak kutlanmasına karar verdi. Öte yandan 23 Nisan, ilk kez 1929’da Çocuk Bayramı olarak kutlandı. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 103. yıl dönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da coşkuyla kutlandı. İnegöl’de büyük bir coşkuyla. Sabah saat 10.00’da Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni ile başlayan resmi törenler kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelengi takdim edildi. Kutlamalar daha sonra Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde İshakpaşa İlköğretim Okulu’nun gösterileriyle devam etti.

Protokolün de katıldığı program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Okul Müdürü Ömer Ankıt günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Vatandaşların da çocuklarıyla birlikte yoğun katılım gösterdiği program, konuşmanın ardından çocukların hazırladığı keyifli gösterilerle devam etti. Şiirler, oratoryolar, dünya çocuklarını temsil eden gösteriler ve çok sayıda görsel şovlarla süslenen programda, miniklerin Cumhuriyet ve bayrağı vurgulayan sunumları alkışlandı.

cardakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu