Haber

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ile görüştü

Sudan Egemenlik Konseyi Lideri Orgeneral Abdulfettah al-Burhan, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen başkanlığındaki İsrail heyetini kabul etti.

Burhan’ın başkent Hartum’daki makamında gerçekleştirilen görüşmede Sudan Dışişleri Bakanı Ali es-Sadık da hazır bulundu.

Egemenlik Divanı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede “İsrail ile verimli ilişkiler kurmanın yolları, iki ülke arasında başta askeri olmak üzere tarım, enerji, sağlık, su ve eğitim alanlarında ortak işbirliğinin geliştirilmesi” konuları ele alındı. ve güvenlik konuları” ele alındı.

Burhan ayrıca Tel Aviv’i İsrail ile Filistin arasında istikrarı sağlamaya çağırdı.

Cohen’in bir günlük resmi ziyareti kapsamında gerçekleştirilen görüşmede, Sudan’ın bölgedeki güvenlik sorunlarının çözümünde oynadığı rol de ele alındı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 23 Ekim 2020’de Sudan’ın İsrail ile barış yapmak ve ilişkileri normalleştirmek için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Bundan hemen önce Beyaz Saray yaptığı açıklamada, Trump’ın Sudan’ı “terörü destekleyen ülkeler” listesinden çıkarma kararına imza attığını söyledi.

İstihbarat Bakanlığı yaptığı dönemde Sudan’ı ziyaret eden ilk İsrailli bakan olan Cohen, 25 Ocak 2021’de Sudan Egemenlik Kurulu Lideri Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ve Savunma Bakanı Yasin İbrahim ile bir araya geldi.

Şu ana kadar İsrail ve Sudan tam normalleşme anlaşmasını resmen imzalamadı.

haberbaykan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu