Haber

İsveç, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara karşı sınır kontrollerini artırıyor

İsveç hükümeti, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıların ardından İsveç’e yönelik güvenlik tehditlerinin artması nedeniyle sınır kontrollerinin artırılacağını duyurdu.

İsveç’te Kuran’a yönelik saldırılar devam ederken, İsveç hükümeti provokatif eylemler sonucunda İsveç’e yönelik güvenlik tehditlerinin arttığını bildirdi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada polisin yetkilerinin genişletileceği ve sınır kontrollerinin artırılacağı belirtildi.

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strommer düzenlediği basın toplantısında, “Sınır kontrolleri, İsveç’e gelen ve güvenlik için tehdit oluşturabilecek kişileri belirlememiz için bize gerekli koşulları sağlayan bir önlemdir.” Dedi.

“İsveç’in NATO’ya katılmasını engellemek için yapılmış olabilir”

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson yaptığı açıklamada durumun “tehlikeli” ve “karmaşık” olduğunu belirterek, Rusya dahil İsveç’e zarar vermek isteyenler tarafından kullanıldığını söyledi. Kristersson, söz konusu provokatif hareketlerin İsveç’in NATO üyeliğini engellemek için yapılmış olabileceğine dikkat çekti.

İnsanları ifade özgürlüklerini sorumlu ve saygılı bir şekilde kullanmaya davet eden Kristersson, İsveç hükümetinin, ulusal güvenliğe tehdit oluşturması halinde polise alenen Kuran’a yönelik saldırıları durdurma yetkisi veren yasadaki değişiklikleri araştırdığını açıkladı.

Kristersson, ifade özgürlüğü yasalarında kapsamlı değişikliklerin masada olmadığını da belirtti.

Dün İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e saldırı düzenlendi.

En son Kuran-ı Kerim, İsveç’in başkenti Stockholm’de Irak asıllı Salwan Momika ve arkadaşı Salwan Najem tarafından parlamento binası önünde, ırkçı Danimarkalı Patriots grubu üyeleri tarafından Suudi Arabistan’ın önünde ateşe verildi. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Arap Büyükelçiliği.

Öte yandan, İsveç’in NATO üyeliği henüz Türkiye ve Macaristan tarafından onaylanmamıştır. – STOKHOLM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu