Haber

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Vatandaşlarımıza 9 bin 600 asgari ücret ödenmesi gerektiğine inanıyoruz”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Severli, “İYİ Parti olarak vatandaşlarımıza 9 bin 600 asgari ücret verilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. Güçlü, Suriye ile yapacakları görüşmelere ilişkin yarın Dışişleri Bakanlığı’na resmi yazı göndereceklerini söyledi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu bugün partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Zorlu, şunları söyledi:

“‘BÜYÜK TÜRKİYE VİZYONU’ BELGEMİZİ 25 ARALIK’TA ANKARA ARENA SPOR SALONU’NDA PAYLAŞACAĞIZ”

“Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü. Hepimizin çok iyi bildiği gibi, partimizin kadın hakları konusundaki görüş ve değerlendirmeleri siyasi partilerin ötesinde geçmişten malumdur. şartları SporSalonda binlerce kadın vatandaşımızın bir araya geldiği ‘Türkiye’nin Büyük Kadın Vizyonu’ belgemizi sizlerle paylaşacağız.

“İYİ PARTİ OLARAK VATANDAŞLARIMIZA ASGARİ 9.600 SEVİYESİNDE ÜCRET VERİLECEĞİNE İNANIYORUZ”

Bugün enflasyon rakamları açıklandı. Asgari ücret ne olacak sorusunu hepimiz biliyoruz. Bugünkü Başkanlık Divanı toplantımızda ekonomi kadromuz İYİ Parti taban fiyatına ilişkin görüşlerini getirdiler ve genel başkanlığımız tarafından değerlendirildi.

Önümüzdeki ocak ayından itibaren olası zam çerçevesinde asgari fiyatın en az 9 bin 200 TL olması gerektiğine inanıyor, kendi teklifimiz ise ÂLÂ Partisi olarak vatandaşlarımıza 9 bin 600 TL taban fiyat verilmesi yönünde. Patronlarımızın bu yükün altında rahat edebilmeleri için vergi anlamında devletin desteğinin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz.

“BUGÜNE KADAR GELDİĞİMİZ HAYAT GERÇEKTEN CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ KRİZLERİNDEN BİRİDİR”

Enflasyonda baz etkisi dönemi başladı. Bugün açıklanan sayıda başlayan bir yanılsamanın ilk halkası bundan sık sık söz ediyoruz. Seçim yaklaşırken milletimize sunulmak istenen baz etkisi senaryosunun başladığını söyleyebilirim. Meğer elimizde çok değerli bir sayı varmış. 1 Aralık 2022’de TÜFE 21.31; 5 Aralık 2022’de baz etkisi nedeniyle düşmesine rağmen 84,04 puan. Bunun açıklanan sayıda fiyatların düşeceği anlamına gelmediğini, baz etkisi olursa fiyat artışlarında bir yavaşlamadan söz edebileceğimizi vatandaşlarımızın gerçekten bilmesini istiyoruz. Bugünlere geldiğimiz hayat pahalılığı gerçekten de Cumhuriyet tarihimizin en değerli krizlerinden biridir. Bu fiyat artışlarının sebebi nedir diye soracak olursak daha fazla uzatmaya gerek yok. Ekim ayında lanse edilen yeni ekonomiModel altında milletimize sunulan o yanlış projenin bir yıkım süreci ile karşı karşıyayız.

“SURİYE İLE GÖRÜŞME İSTEĞİMİZİ KAMUOYUNLA PAYLAŞTIK. BU KONUYLA İLGİLİ RESMİ YAZIMIZI YARIN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞIMIZA SUNACAĞIZ”

Önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. YETER Partisi’nin ‘Enflasyonla Çaba Programı’ hazır. Önümüzdeki günlerde ekonomi kadromuzun milletimizin karşısına çıkacağını ve ekonomiyi nasıl iyileştireceğimizi sizlerle paylaşacağımızı Sayın Genel Liderimize arz ettik.

Bugün Başkanlık Konseyimizde üçüncü bir bahis; Suriye ile görüşme arzumuzu kamuoyu ile paylaştık. Bir aksilik olmazsa yarın Dışişleri Bakanlığımıza bu konudaki resmi yazımızı göndereceğiz. Bu makaleyi vurgulamak istiyorum. Bazı sorunları taraflar üzerinde analiz etmeye çalışıyoruz. Özellikle terör sorunu, sığınmacı sorunu gibi güvenlik sorunlarımız. Başka bir parti gibi biz de devleti kendimizle özdeşleştirmek gibi yanlış bir zihniyet içinde değiliz. Devletimizi tüm milletimizin ve siyasi partilerimizin devleti olarak görüyoruz. Bu yüksek bakış açısıyla, Suriye’de bu görüşmeleri yaparken neyi çözmek istediğimizi ve bu görüşmeleri Türkiye Cumhuriyeti’nde yapabileceğimizi Devletimizin Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na bu resmi yazıda bildirebileceğiz. Koordinasyon. Bir süre Bakanlığımızın yanıtını bekleyeceğiz ve duruma göre bir eylem planımızın olduğunu paylaşmak istiyoruz.”

“FARKLI TARAFLARIZ, İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE REKABET SÜRDÜRÜYORUZ”

Zorlu, bir gazetecinin CHP’nin İkinci Yüzyıl Programı ve cumhurbaşkanı aday tartışmalarına ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi:

“CHP’nin karar ve yönetimi, kendi politikaları çerçevesinde milletimizle paylaştıkları bir fotoğraftır. Ortak vizyon belgesi olan Altı Tablo’nun ortak değerlendirmeleri elbette bizim için büyük bir hassasiyettir. Öte yandan, biz farklı taraflarız, işbirliği içinde rekabet halindeyiz, bu değerlendirmeyi milletimizin takdirine sunmak istiyoruz.

Milletimiz 13. Cumhurbaşkanının kim olacağını merak ediyor. Sayın Genel Lider, taraflarımızın yetkili heyetleri süreci hassasiyetle takip etmektedir. En önemlisi de partimizin bu konudaki kurumsal görüşlerinde mutlaka en değerli yeri alacağımızı milletimizin bilmesini isteriz ama şu anda Altı Tablo’da adaylıkla ilgili herhangi bir değerlendirme yapılmamıştır. İsimler konusunda herhangi bir tartışma yaşanmadı. Bunun yakın gelecekte başlayabileceğine inanıyoruz. O gün geldiğinde yetkili heyetlerimizi toplayıp bu konudaki kararımızı hem muhataplarımızla hem de milletimizle paylaşacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu