Haber

Karabulut Ailesi’nin avukatı: Yapılması gereken tek şey mezarın açılması

2009 yılında Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar edip etmediği konusundaki tartışmaların ardından babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak oğlunun mezarının açılmasını ve DNA’sının eşleştirilmesini talep etti.

Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, “Kabirin açılmamasının artık makul ve meşru bir gerekçesi kalmadığını düşünüyoruz. Burada yapılması gereken tek şey bu mezarın açılmasıdır.”

Epözdemir, İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

CEZAEVİNDEN KAÇTIĞINA İLİŞKİN GENEL KANUN VAR: 14 yıl önce Münevver Karabulut öldürüldü. 29 bıçak darbesiyle öldürüldü. Ölmeden önce testere kullanılarak vahşi bir cinayet işlendi. Yıllar sonra 10 Ekim 2014’te Cem Garipoğlu’nun Silivri Cezaevi’nde intihar ettiği kamuoyuna duyuruldu. 14 yıl süren mücadelenin ardından Cem Garipoğlu’nun intihar ettiği iddiası kamuoyuna yansıdı ve ardından gelen 9 yıllık mücadele sonucunda dosyada çok önemli gelişmeler yaşandı. Ne yazık ki bize ilk sorulan soru ‘Cem Garipoğlu öldü mü, kaçırıldı mı?’ oluyor. Kamu vicdanı rahatsız. Kimse adaletin yerini bulduğunu düşünmüyor. Cem Garipoğlu’nun ölmediği, cezaevinden kaçırıldığı yönünde halk arasında yaygın bir inanış ve izlenim var.

GÖRÜNTÜLERİN İLETİLDİĞİNİ TESPİT ETTİK: Elbette bu süreçte böyle bir kanaat ve izlenimin oluşmasında soruşturma ve yargılama aşamalarında yaşanan süreçler ne yazık ki etkili oldu. Örnek vermek gerekirse bildiğiniz gibi tıpta sperm skandalı yaşandı. Kurban bakireydi ama iç çamaşırında biraz sperm vardı. Bunun başka bir cesetten bulaşma yoluyla bulaştığı söylendi. O dönem Adli Tıp Kurumuna, Adalet Bakanlığına davalar açtık. Sonrasında kolluk kuvvetlerinde skandallar yaşanmış, cinayetin en değerli kamera kayıtları kırılmış, kırılan bu kamera kayıtlarının aslında kırılmadığı tespit edilmiş. Cinayetten sonra bir bilgisayar mühendisiyle oraya gittik. Ve görüntülerin manuel olarak sabit diske aktarıldığını açıkça tespit ettik. Cem Garipoğlu ve babasını almaya giderken kolluk kuvvetleri yol verir. Evde 700 bin euro var. Polislerden biri ‘Orta katta’ diyor, diğeri ‘Üst katta’ diyor, biri de ‘40 bin euroydu’ diyor. “Eh, babama verdik” diyor. Yani para belli değil, ölçüsü belli değil. Bu kolluk kuvvetlerindeki skandaldı.

MEZARIN AÇILMAMASININ HUKUKİ İLİŞKİSİ YOKTUR: Bu sırada Cem Garipoğlu’nun babası bugün Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi. Bu dilekçede mezarın açılması, mezarın fethi işleminin yapılması, DNA örnekleri alınması, bu konuda kamu vicdanında ve kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini söylüyorlar. Kanaatimizce mezarın açılmaması için artık makul bir hukuki gerekçe kalmamıştır. Burada yapılması gereken tek şey bu mezarın açılmasıdır. (HABER MERKEZİ)

haberkesan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu