Ekonomi

Kuşadası Belediyesi Kadınlara Desteğini Sürdürüyor

Kuşadası Belediyesi’nin kadınların el emeği göz nuru eserlerini satarak konut ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla düzenlediği ‘El Emek Şenliği’ başladı. Lider Ömer Günel, ‘Emek sizden, destek bizden’ sloganıyla Atatürk heykeli önünde açılan stantları gezerek, “Kuşadası emekçi kadınlarının her zaman yanındayız” dedi.

Kuşadası Belediyesi’ndeki 5 yıllık görev süresi boyunca sosyal belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek olacak projelere imza atan Lider Ömer Günel, kadınlara desteğini sürdürüyor. Bu bağlamda, Türkiye’nin giderek sertleşen ekonomik kuralları dikkate alınarak, Kuşadalı kadınların ürettiği el emeği, göz alıcı eserleri satışa sunmak ve katkıda bulunmak amacıyla Önder Ömer Günel tarafından Atatürk heykeli önünde ‘Emek Festivali’ başlatıldı. konut ekonomisine. 30 Nisan’a kadar sürecek festivalde açılan stantlarda mücevherden ev eşyalarına, tekstil çalışmalarından aksesuar ve hediyelik eşyalara kadar pek çok eser yer alıyor. Cumartesi ve Pazar günleri açık olan stantlar 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, eşi Gül Günel ile birlikte stantları gezdi. Alışveriş yapan ve Kuşadası’nın üretken kadınlarına hayırlı işler dileyen Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası’nın çalışan kadınlarının her zaman yanındayız. Kuşadası Belediyesi olarak zor ekonomik şartlarda şehrimizde yaşayan herkese destek olmaya çalışıyoruz” dedi. Birbirinden güzel el yapımı ürünleri satın alabileceğiniz festivalimize katılıyoruz. “Mutlaka uğrayın” dedi.

Belediye Başkanı Ömer Günel’in öncülüğünde başlatılan El Emek Şenliği, Kuşadası halkının yanı sıra kenti ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerden de yoğun ilgi görüyor. Hafta sonu tatili için İzmir’den Kuşadası’na gelen Sevda Yeşil, “Çok güzel bir festivaldi. Kuşadası Belediyesi’nin böyle bir projeyle kadınlara destek vermesi beni çok memnun etti.”

Festivalde stant açan Münire Sandelen, “Yıl boyunca evimde çok sayıda takı üretiyorum. Yıllardır Kuşadası’nda yaşıyorum. Ancak ilk kez Kuşadalı kadınların da burada olduğuna şahit oldum. Böylesine büyük bir projeyle konut ekonomisine katkı sağlanmasına yardımcı olduk.” – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu