Ekonomi

Linde analist gelir tahminini ıskaladı

WOKING, UK – Önde gelen endüstriyel gaz şirketlerinden Linde plc (NASDAQ:LIN) ilk çeyrek kazançlarını analist tahminlerini 0,08 $ aşarak 3,75 $ olarak açıkladı. Hisse başına kazançtaki artışa rağmen, şirketin bu çeyrekteki geliri beklentilerin altında kaldı ve 8,4 milyar dolarlık konsensüs tahminine karşılık 8,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin ilk çeyrek satışları bir önceki yıla göre %1’lik hafif bir düşüş gösterdi; ancak belirli kalemlere göre düzeltilmiş temel satışlar %1’lik bir artış gösterdi. Bu durum, başta imalat nihai pazarında olmak üzere hacimlerdeki %1’lik düşüşle kısmen dengelenen %2’lik fiyat artışına bağlandı.

Linde’nin bu çeyrekteki faaliyet kârı 2,1 milyar dolar ile güçlü bir seviyede gerçekleşirken, düzeltilmiş faaliyet kârı %6’lık bir artışla 2,3 milyar dolar oldu. Düzeltilmiş faaliyet kârı marjı 200 baz puan artarak %28,9’a ulaştı.

Linde CEO’su Sanjiv Lamba sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Linde ekibinin ekonomik zorluklara rağmen yüksek kaliteli sonuçlar elde etmeye devam etmesinden gurur duyuyorum. EPS’yi %10 artırarak, ROC’yi %25,6’ya çıkararak ve işletme marjlarını 200 baz puan artırarak %28,9’a ulaşarak güçlü bir çeyrek daha geçirdik. Bu sonuçlar, bir yandan yüksek kaliteli büyüme fırsatları geliştirirken diğer yandan ağ yoğunluğumuzu optimize ederek entegre endüstriyel gaz modelimizin dayanıklılığını göstermektedir.”

Linde, 2024’ün ikinci çeyreği için 3,89 dolarlık analist konsensüsünün altında olan 3,70 ila 3,80 dolarlık düzeltilmiş EPS aralığı ile rehberlik sağladı. Şirket, 2024 yılının tamamı için 15,30 ila 15,60 dolar arasında düzeltilmiş bir EPS öngörüyor ki bu da orta noktada 15,52 dolarlık konsensüsün biraz altında.

Şirketin finansal görünümü, belirsiz bir ekonomik ortamda bile operasyonel modeline ve hissedar değeri yaratma kabiliyetine olan güveni yansıtıyor. Linde’nin büyümeyi ve bakımı desteklemeyi amaçlayan yıl için planlanan sermaye harcamalarının 4,0 milyar ila 4,5 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu rakam, büyüme fırsatlarına yönelik yatırımların devam edeceğine işaret eden 4,9 milyar dolarlık gaz projesi birikiminin sözleşmeye dayalı satışının ilerlemesini de içeriyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Linde’nin mali sonuçlarına ve ileriye dönük rehberliğine piyasa tepkisi verilmedi, bu da hisse senedi hareketinin bundan büyük sonuçlar çıkaracak kadar önemli olmadığını gösteriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

kabatas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu