Ekonomi

Nijerya İşçi Konfederasyonu, hükümetin grev tehdidiyle yaşam maliyetine çözüm çağrısında bulundu

Nijerya Emekçiler Konfederasyonu (NLC), ülkede devam eden yaşam maliyetine bir çözüm bulması için hükümete 7 gün süre verdi, aksi takdirde ülke çapında greve gidecek.

NLC Lideri Joe Ajero, yaptığı açıklamada, ülkede devam eden yüksek hayat pahalılığının işçileri zor durumda bıraktığını belirtti.

Hükümetin ülkedeki ekonomik karanlığa 7 gün içinde çözüm bulmaması halinde ülke çapında grev başlatacaklarını kaydeden Ajero, “Hükümet, refah ve refahı düşünmeden hareket ederek Nijeryalılara ve işçilere karşı büyük bir aşağılama ve saygısızlık gösteriyor. Vatandaşın sorunları.” sözünü kullandı.

Ajero, NLC’nin hükümetin “insanlık dışı” eylem ve politikalarına olan öfkesini göstermek için Nijerya genelinde kitlesel protestolar düzenlemeye karar verdiğine dikkat çekti.

Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu’nun 29 Mayıs’ta petrol işlerine verilen sübvansiyonu kaldıracağını açıklamasının ardından ülkede akaryakıt fiyatları yükseldi.

Litresi 185 nairadan (yaklaşık 0,24 $) satılan akaryakıt fiyatlarının 620 nairaya (0,80 $) yükselmesi bu ülkede hayat pahalılığına neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu