Haber

Okul Tatili Başlarken Otogarda Yoğunluk

Okulların 15 gün tatil olması nedeniyle Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk yaşandı. Tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler otogara akın etti. 6 Şubat depreminden sonra sık sık anne ve babasının yanına gittiğini belirten Feray Karaoğlu, “Ben Kahramanmaraşlıyım. Çocuklar dedelerini görünce çok seviniyorlar. 6 Şubat depreminden sonra fırsat buldukça memleketime gidiyorum. Teşekkür ederim.” Allah’ım ailem yaşıyor. Çocuklar mutlu. Onlar mutlu olunca “Biz de mutluyuz” dedi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün sona erdi. 15 günlük tatilin başlamasıyla birlikte tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler otogara akın etti. Bayrampaşa’da 15 Temmuz Demokrasi Otobüs Terminali’ne akın edenlerin bir kısmı karne tatilini aileleriyle geçirmek için şehir dışına çıkarken, bir kısmı da büyükannesiyle karne sevincini paylaşmak için memleketine gidenler oldu. Oğluyla birlikte Bursa’ya tatile giden Hatice Şahin, “Bursa’ya anneannemizin yanına gidiyoruz. Onlara karnemizi göstereceğiz. İlk kez karne aldık. Artık birinci sınıfız. 15 gün boyunca doğum günümüzü kutlayıp ödevlerimizi yapacağız. Gezip eğleneceğiz.”

“6 ŞUBAT DEPREMİNDEN SONRA KAHRAMANMARAŞ’TA SIKÇA AİLEMİN YANINA GİDERİM”

Oğluyla birlikte Kahramanmaraş’a giden Feray Karaoğlu, “Tekirdağ Çerkezköy’de yaşıyorum. Kahramanmaraşlıyım. Çocuklar dedelerini gördüklerinde çok seviniyorlar. 6 Şubat depreminden sonra fırsat buldukça memleketime gidiyorum. Teşekkürler” dedi. Allah’ım ailem yaşıyor. Çocuklar mutlu. Onlar mutlu olunca “Biz de eğleniyoruz. Eşim gelemedi ve işten izin alamadı. Neyse, umarım sağ salim gideriz. Allah’tan vatanımızı korumasını, sevdiklerimizi her türlü doğal afetlerden korumasını niyaz ediyorum. Herkese iyi tatiller diliyorum” dedi. 6’ncı sınıf öğrencisi Alp Karaoğlu ise, “Kahramanmaraş’a gideceğiz. Anneannemlerle tatilimizi orada geçireceğiz. Gerisini evde planlamayı düşünüyoruz. Kayak Merkezine gideceğiz. Orayı gezmeyi ve eğlenmeyi planlıyoruz. Güzel bir tatil olacağını düşünüyorum.”

“YURTDIŞINDAYIM. AİLEMLE ZAMAN GEÇİRECEĞİM”

Ailesini ziyarete giden lise öğrencisi Muhammet Emin Muslu, “Çerkezköy’e gideceğim. Bir ailem var. Yurt dışında burada kalıyorum. Ailemin yanına gidip onlarla vakit geçirmeyi düşünüyorum. orada memleketim Gümüşhane’ye gitmeyi düşünüyorum. Orayı da gezeceğim. Dağları ve tarihi yerleri gezmeyi çok seviyorum. Dağların tertemiz havası insanın içini ısıtıyor” dedi.

“GÜZEL BİR TATİL GEÇİRMELERİNİ DİLİYORUM”

Eşi ve çocuklarını tatil için Ordu’ya gönderen Ahmet Asili, “Oğullarımı 15 gün dedelerinin yanında yaşamaları için Ordu Fatsa’ya gönderiyorum. Kafalarını dinlendirmeleri için. Yorucu bir çalışma döneminin ardından anneleri de gidiyor. Keyifli bir bayram geçirmelerini diliyorum.”

aksu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu