Haber

Onu depremde hayatını kaybeden kızı ve torunu için hazırladığı mezara gömdü.

Depremde hayatını kaybeden kızını ve torununu kendisi için hazırladığı mezara gömdü.

HATAY – Hatay’da deprem öncesinde köyünde kendine mezar hazırlayan talihsiz kadın, deprem sonrası hazırladığı mezara kızını ve torununu gömdü.

Yüzyılın felaketi 6 Şubat depreminin yıl dönümünde acılar tazeliğini koruyor. Hatay depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı yerlerden biriydi. Aradan geçen bir yıla rağmen şehrin her köşesi yıkımın ve acının izlerini taşıyor. Depremde kızını ve 12 yaşındaki torununu kaybeden Filiz Bekler de bunlardan sadece biri. Depremden önce köyünde babasının yanında kendisine mezar ayıran Bekler, şimdi de kendisine ayırdığı mezarda yatan kızı ve torunu için gözyaşı döküyor.

“Kırık ayağımla yanlarına gitmeye çalıştım ama başaramadım.”

Şanssız kadın, depremde binalarının ağır hasar gördüğünü ve bacağının kırıldığını, kızı Pelin ve torunu Derinsu’nun yanına gitmek için çok çabaladığını ancak bacağının kırılması nedeniyle başarılı olamadığını anlattı. “Evlerimiz birbirine çok yakındı. İlk sallantıda diğer kızlarımla birlikte dışarı çıktım. Ama o an aklımda sadece Pelin ve Derin vardı. Çünkü yaşadıkları bina 7 katlı yüksek bir binaydı. Hayatta kalmaları ve binadan çıkmaları için dua ettim. Onlara ulaşmak çok zordu. Her yer titriyordu. Yağmur ve soğuk vardı. Onların olduğu yere gidemedim. Benim de ayağım kırıldı. Onlara ulaşamadım.”

“Kızlarım birbirleriyle konuşurken binanın çöktüğünü fark ettim.”

Kızının yaşadığı binaya gitmek için çok uğraştığını ancak başaramadığını belirten Filiz Bekler, “Kızlarım önlerinde bir şeyler konuşuyorlardı, ben de bir şeyler olduğunu anladım. Daha sonra geldiğimde geldim. Kızımın evinin önündeki bina yıkılmıştı, orada değildiler, moloz altındaydılar.”

“Depremden iki gün sonra doğum günüydü, pastayı kesemedim, enkaz altındaydı.”

Depremden iki gün sonra torununun doğum günü olduğunu belirten Bekler, “Torunumun doğum günü ayın 8’indeydi. Depremden iki gün sonra doğum günü olan torunum için pasta kesemedim çünkü o çok yaşlıydı.” Enkaz altındalar. Çok uğraştılar ama maalesef gücüm yetmedi. 4’üncü gün çocuklarımın haberini aldım.” “dedi

“Bu mezar benim içindi ama onları gömdüm”

Kızı ve torununun gömüldüğü mezarı kendisine ayırdığını belirten acılı kadın, “Gördüğünüz gibi şimdi burada anneleri birbirlerinin kollarında yatıyorlar. Bu mezar benimdi. Babam yerde yatıyor. Onun tarafı. Her zaman buraya gömüleceğimi söyledim. Ama ne yazık ki onları buraya gömdüm.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu