Haber

ÖSYM Diyarbakır’da 23 yeni okul açtı: 35 bin aday mağdur

Diyarbakır’dan geçen yıl 80 bin kişinin başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) bu yıl başvuru sayısı 190 bine ulaştı. Başvuruların fazla olması nedeniyle 40 bin öğrencinin sınav yeri Sivas, Kayseri, Ankara, İzmir ve İstanbul olarak belirlendi.

Kentteki sivil toplum kuruluşları, eğitim birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının baskıları sonucunda Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü 23 yeni okulu incelemeye açtı. Değişiklikle birlikte 5 bine yakın adayın sınav yeri Diyarbakır olarak güncellendi. Ancak 35 bin adayın çilesi devam ediyor. 35 bin aday, Diyarbakır dışında ÖSYM’nin belirlediği illerden birinde sınava girecek.

Amida Haber’den Gönül Morkoç’a konuşan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Zülküf Güneş, yetkililerle yaptıkları görüşmelerin sonuç verdiğini söyledi. 35 bin aday için girişimlerinin sürdüğünü belirten Güneş, “Ancak yetkililer bize sınav materyallerinin basıldığını ve bir iki gün içinde kargoya verileceğini söylediler. Bu nedenle yeni bir değişiklik yapmak imkansız hale geldi. “

‘PERFORMANS DÜŞÜK OLABİLİR’

Güneş, Diyarbakır dışında illerde sınava girecek adayların yer değişikliğinden olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Performans düşüşü olabilir. Çünkü adaylar bilmedikleri bir şehirde, bilmedikleri bir kültürde sınava girecekler. Buna sınav heyecanı ve stresi de eklenince başarı olumsuz etkilenebiliyor.” dedi. (KAYNAK)

haberdaday.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu