Haber

Senfoni orkestrasının 3 sanatçısı 4 yılda öldü

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) kemancılarından Gizem Yıldıran (35), 35 yaşında tamamladığı Beethoven’ın ‘Eroica’ senfonisini sahnelemeye hazırlanan konserden 2 gün önce hayatını kaybetti. Gizem için ‘Eroica’nın ‘Cenaze Marşı’ bölümünü seslendiren sanatçılar, Gizem’in boş sandalyesine çiçekler ve fotoğraflar koydu. BBDSO, viyola sanatçısı Bertugan Albayrak’ı 2019’da, kemancı Beril Akçabozan’ı da Ekim 2020’de kaybetti.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın (BBDSO) kemancılarından Gizem Yıldıran, evinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede 8 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. 4 Ocak’ta hayatını kaybeden Yıldıran, öğle saatlerinde Ankara İsmet Oğultürk Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Aslı Mezarlığı’na defnedildi.

BBDSO çello sanatçısı Argun Yıldıran ile evli olan Gizem Yıldıran’ın, BBDSO’nun Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde 5 Ocak’ta vereceği ‘Magic of Armonika – Türkiye Prömiyeri’ konserinde sahne almaya hazırlandığı ancak provalardan ayrıldığı öğrenildi. Rahatsızlığı nedeniyle yarıda kaldı.EROICA Udwig van Beethoven’ın en ünlü senfonilerinden biri olan ve 4 bölümden oluşan Eroica’yı 24 yaşında sahneye koymaya hazırlanan Gizem Yıldıran’ın konsere 2 gün kala hayatını kaybetmesi orkestra dostları için yas tuttu. 35 yaşında. Konserde sandalyesine Yıldıran’ın fotoğrafı yerleştirilirken, sahneye çıkan sanatçılar Gizem’in fotoğrafının önüne kırmızı karanfiller bıraktı. Konserde Eroica’yı seslendiren arkadaşları, senfoninin ‘Cenaze Marşı’ olarak bilinen ikinci bölümünü Gizem Yıldıran için seslendirdi. Konser öncesi bir konuşma yapan sanatçı Burç Balcı, üzüldüklerini belirterek, “Orkestramızın genç ve başarılı kemancılarından, her konserde gülen yüzüyle içimizde olan Gizem Yıldıran’ı dün vefat ettik. onu bugün toprağa verdik.Bu akşam onun için büyük bir üzüntü ve sevgi duyuyoruz.Özlem dolu bir şekilde sizlerleyiz.Programda olduğu gibi Beethoven’ın 3.Senfonisini çalacağız.Ne acı tesadüf,ikinci bölümüne de adını verdi. Beethoven’ın ‘Cenaze Marşı’ adlı senfonisini rahmetli sanatçımız “Konserin Gizemi”ne ithaf ettik. Kendisinin Yıldıran’a ithaf edildiğini belirten BBDSO Direktörü Umut Çanakçı, “Hepimiz çok üzgünüz. 9 yıldır gidişi çok ani oldu. Bugün gömdük onu, hiçbirimiz kabul edemeyiz. Bu gece Gizem için oynayacağız, eminim bizi duyacaktır.” BBDSO Müdür Yardımcısı Tuna Bozkaya, “Yıllarca aynı sahneyi paylaştığımız genç, temiz, kibar, inci gibi bir arkadaşımızı kaybettik. Bu konseri ona verdik. Adak, Gizem için sahneye çıkıyoruz. Umarım bizi duyar” dedi. ölümünün yasını tutuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu