Teknoloji

Tavuklar Önlerine Düz Bir Çizgi Çizildiğinde Neden Kolayca Hipnotize Olurlar?

Bu sayede tavuklar önlerindeki sıraya dikkat ederler, Saniyeler içerisinde hareketsiz hale gelir. Oldukça farklı değil mi? Aslında tavukları bu transa sokmanın bir değil birden fazla şekli vardır ve zavallı hayvanlar için sonuç her zaman aynıdır.

Peki, bir tavuk Hipnotize olmak nasıl bu kadar kolay?

Videoda görüldüğü gibi tavukların saniyeler içerisinde transa geçmeleri aslında hipnozdan ziyade tonik hareketsizliğin sonucudur.

Hipnozdan oldukça farklı olan tonik hareketsizlik korkuyu güçlendiren bir tepki ve öleceğine inanan tavuk istemsiz bir felçle karşı karşıya kalır. Tonik hareketsizlik fiziksel sınırlamaya neden olur ancak geri dönüşümlüdür.

Aslında çiftçiler ve bilim insanları tavukların bu tepkisine 1646’dan beri aşinadır. çoğunlukla tavuk ve bıldırcın gibi evcilleştirilmiş kuşlarda görülür. Yine 1928’de yapılan bir araştırma, kertenkelelerin ve tavşanların da tonik hareketsizliğine maruz kaldıklarını ortaya koyuyor.

Hayvanlar gibi biz de çeşitli travmatik olaylar nedeniyle tonik hareketsizlikle karşı karşıya kalabiliriz. Bu noktada araştırmacılar travma geçiren bir grup insanın beyinlerini izlediler ve çoğunun kalp atışlarının arttığını ve tonik hareketsizliğin olduğunu buldular. istemsiz bir savunma stratejisigeliştirdiğini ortaya çıkardı

Tavuklara geri dönelim.

15 saniye boyunca tonik hareketsizliğe maruz bırakılan tavuklar; Kalp atışları, solunumları ve vücut ısıları hızlanırken;15 saniye süren bu süreç, ağıl yerine kafeslerde, küçük sürüler yerine büyük sürülerde ve sürüden alınan kuşlarda 20-25 saniyeye kadar çıkabilmektedir.

Tavuğun bu trans durumuna getirilmesi için birçok prosedür uygulanabilir. Örneğin salınan parmak yönteminde Tavuğu düz bir yüzeye koyun ve üst kısmının tekrar yere düz baktığından emin olun. Vücudunun altına bir kanat konularak yan yatırılır.

Daha sonra elin parmaklarından biri tavuğun gagasının önüne yerleştirilir. ileri geri hareket ettirilirve parmak gagaya dokunmadan gaganın ucundan ileri doğru hareket ettirilir.

Almanac isimli yaşlı bir çiftçinin keşfettiği tebeşir hattı sistemi, tavuğun gagası aşağıda olacak şekilde sırtüstü yatırılmasıyla başlıyor.

Parmak veya sopa kullanılarak yere yaklaşık 30 cm’lik düz bir çizgi çizilir. Böylece tavuk Bu satıra dikkat edinve tonik hareketsizlik meydana gelecektir.

Tavuğu transa sokmanın bir başka yolu da mimik formülüdür. Bu yöntem tavuğun hareketlerinin taklit edilmesiyle mümkündür. Yani tavuk düz bir zemine yerleştirildikten sonra başı kanadının altına sıkıştırılır ve Bütün vücudu yana doğru sallanıyor.

Tavuk pisliklerini sürekli sallıyor ve Hareket aniden durdurulup yere bırakıldığında tonik hareketsizliğe geçer. . Bu hareketsizlik genellikle 30 saniye ile 1 dakika arasında sürer ancak tüm bunlar sırasında tavuğun gözlerine bakarsanız tavuk yaklaşık 3-5 dakika kadar tonik hareketsiz kalmaya devam edebilir.

Yine de tavukları ve diğer hayvanları bilerek tonik hareketsizliğine maruz bırakmamanızı öneririz, aksi takdirde Fiziksel ve ruhsal birçok sorunla karşılaşabilirsinizHatırlatmayı unutmayalım.

Kaynaklar: Genel Fizyoloji Dergisi, Ulusal Tıp Kütüphanesi 1, 2

İlginizi çekebilecek diğer içeriğimiz:

didimajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu