Haber

Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliğinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinliği düzenlendi

Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliğinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlandı.

Büyükelçilikte düzenlenen etkinlikte Berlin Çocuk Korosu, şiirler ve şarkılar okudu, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Etkinliğe Berlin ve çevresinde görevli öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, yaptığı konuşmada, Almanya’daki Türklerin kültürel değerlerini muhafaza edebilmeleri ve gelecek kuşaklara aktarabilmeleri açısından Türkçe ve Türk kültürü eğitiminin ön şart olduğunu söyledi.

Türkçe ve Türk kültürünün Almanya’daki gençlere hakikat halde aktarılmasının değerine dikkati çeken Şen, “Almanya’da yaşayan yaklaşık 3,5 milyon vatandaşımız bir yandan Alman toplumuna tam anlamıyla uyum sağlarken diğer yandan da kültürel değerlerimizi muhafaza edebilmeleri ve gelecek kuşaklara aktarabilmeleri açısından Türkçe ve Türk kültürü eğitiminin ön şart olduğunu unutmamamız gerekir.” sözünü kullandı.

Şen, Almanya genelinde 498’i Milli Eğitim Bakanlığına, 863’ü mahallî makamlara bağlı 1361 öğretmen bulunduğunu belirterek, “Bununla birlikte Almanya’da okul çağındaki yaklaşık 800 bin öğrencimizden ancak 90 binine ulaşabilmekteyiz. Dijital imkanların da sayesinde önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrenciye ulaşacağınıza inanıyorum.” diye konuştu.

Türkçe derslerine ilgi ve iştirakin artırılmasının herkesin Almanya’daki vazifelerinin öncelikleri ortasında yer aldığına inandığını lisana getiren Şen, okullarla, veli birlikleriyle ayrıyeten muhakkak başlı Türk çatı STK kuruluşlarının mahallî idareleriyle yakın irtibat halinde olunmasının büyük ehemmiyet taşıdığını söyledi.

Etkinlikte fotoğraf yarışında dereceye giren öğrencilere Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök ve Eğitim Ataşesi Erdal Tanas Karagöl tarafından mükafatları takdim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu