Ekonomi

ABD’de tarım dışı verimlilik artışı beklentilerin altında kaldı

ABD Çalışma Bakanlığı, Ekim-Aralık 2022 dönemi için tarım dışı işgücü verimliliği ve birim işgücü maliyeti bilgilerini güncelledi.

Buna göre, tarım dışı işgücü verimliliği geçen yılın son çeyreğinde yüzde 1,7 arttı. Söz konusu bilgi için piyasa beklentisi yüzde 2,6 oranında artış yönündeydi.

Şubat ayında yayınlanan tarım dışı işgücü verimliliğine ilişkin öncü bilgilerde, geçen yılın dördüncü çeyreğinde verimliliğin yüzde 3 arttığı kaydedildi.

Ülkede tarım dışı işgücü verimliliği geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 6,1 ve ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 geriledikten sonra üçüncü çeyrekte yüzde 1,2 arttı.

Üçüncü çeyrekte %6,9 arttı.

Geçen yılın dördüncü çeyreğinde üretim yüzde 3,1, çalışma saatleri yüzde 1,4 arttı.

Tarım dışı işgücü verimliliği geçen yılın dördüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1,8 azaldı.

Ortalama yıllık üretkenlik, 2021’den 2022’ye yüzde 1,7 düşerek 1974’ten bu yana en büyük yıllık düşüş oldu.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) takip ettiği enflasyon göstergelerinden biri olan birim işgücü maliyetindeki artış geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 1,1’den yüzde 3,2’ye revize edildi.

Geçen yılın son çeyreğinde birim işgücü maliyetine ilişkin piyasa beklentisi yüzde 1,6 oranında artacaktı.

Ülkede birim işgücü maliyeti geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 8,5, ikinci çeyreğinde yüzde 6,6 ve üçüncü çeyreğinde yüzde 6,9 ​​oranında artmıştı.

Geçen yılın son çeyreğinde birim işgücü maliyetindeki artış, 2021’in ilk çeyreğinden bu yana kaydedilen en düşük artış oldu.

simav-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu