Haber

Didim’de Yangın Kontrol Altına Alındı

Didim’de Cumhuriyet Mahallesi’nin yukarı kesimlerinde bulunan makilik alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve belediye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Didim’de Cumhuriyet Mahallesi’nin üst kısmındaki makilik alanda yangın çıktı. Öğle saatlerinde başlayan ve geniş alana yayılan yangına müdahale için Orman Genel Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Didim Belediyesi ekipleri bölgeye sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve geniş bir alana yayılan yangın, havadan uçak ve helikopterlerin, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Didim’in müdahalesiyle kontrol altına alındı. Belediye ekipleri su fıskiyeleriyle.

Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, söndürme çalışmalarını yerinde takip ederken, 4,5 saat süren söndürme çalışmasının ardından ekipler soğutma için bölgeye sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından gece saatlerinde soğutma çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Yangının ardından açıklama yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Bugün ilimizde çıkan yangına Orman Genel Müdürlüğü, itfaiye, jandarma ve belediye ekipleriyle birlikte müdahale ederek yangını kontrol altına aldık.

Her birimizin doğamız ve dünyamızın geleceği için dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor.” sözlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sarkisla-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu