Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’ndaki başarının gururunu yaşadı

gençlik ve SporBakan Osman Aşkın Bak, Çin’de düzenlenen 31’inci Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda tarihin en başarılı sonucunu elde eden milli sporcularla gurur duyduklarını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Osman Aşkın Bak, “Bu başarı, eğitim mi spor mu ikilemini ortadan kaldıran milli sporcu bursumuzun sonucudur. Üniversitemizde okuyan milli sporcularımıza teşekkür ediyorum. üniversiteler ve bu başarıda emeği geçenler.” terimleri kullandı.

Bakan Bak, Çin’in Chengdu kentinde düzenlenen 2023 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda 11 altın, 12 gümüş ve 12 bronz olmak üzere toplam 35 madalya kazanan milli sporcuların başarısını değerlendirdi.

Bakan Bak, Çin’de düzenlenen organizasyonda milli sporcuların elde ettiği başarıların Türk milletini büyük sevindirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“11 branşta 108 sporcu ile temsil edildiğimiz Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları tarihimizin en başarılı oyunları oldu. 11’i altın olmak üzere toplam 35 madalya kazanan milli sporcularımızı tebrik ediyorum. Eğitim mi spor mu ikilemini ortadan kaldıran milli sporcu bursumuzun sonucu spordaki başarımızı artırmak için hayata geçirdiğimiz en önemli projelerden biri olan milli sporcu bursunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda madalya kazanan tüm sporcularımıza başarılarının devamını diliyorum.”

beylikduzuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu