Haber

Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin önderi Dr. Little, ölümünün 39. yılında anıldı

Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinin önderi Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 39. yıl dönümü nedeniyle başkent Lefkoşa’daki mozolede anma töreni düzenlendi.

Hamitköy Anıttepe’de Dr. Küçük’ün kabri başında düzenlenen anma törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Güçlü Töre, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür Bakanı, Gençlik ve Çevre Fikri Ataoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, ana muhalefet partisi. Cumhuriyet Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, askeri personel, Dr. Küçük’ün ailesi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anıtkabirde çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Tatar, vefatının 39’uncu yılında burada yaptığı konuşmada Fazıl Küçük’ü sevgi, saygı, özlem ve rahmetle andığını ifade eden Dr. Küçük’ün Kıbrıs’ta köy köy dolaştığını söyledi. Türkiye ile bağlarını pekiştirmek için mücadele ediyordu.

Tartar, Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinde Türkiye’nin Milli Mücadelesini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek aldığını vurgulayan Küçük ve arkadaşları, Atatürk’ün inkılâplarının ve inkılapların Kıbrıs’ta uygulanması için çalıştıklarını anlattı. ada.

“Kıbrıs Türklerinin bu topraklarda egemen bir halk olarak varlıklarını devam ettirebilmeleri için Dr. Fazıl Küçük’ün hizmetleri çok önemlidir.” diyen Tatar, Dr. Küçük’ün Kıbrıs davasının Türkiye’de de tanınmasında önemli rol oynadığına işaret etti.

AKM’de bir de anma programı düzenlendi.

Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin önderi Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 39. yıl dönümü dolayısıyla Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) anma programı düzenlendi.

AKM’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında Dr. Fazıl Küçük’ün torunu Selen Süheyla Küçük bir konuşma yaptı.

Dedesinin hiçbir karşılık beklemeden inandığı Kıbrıs davası için canını feda ettiğine işaret eden Küçük, “Dedem her zaman Kıbrıs davasının Türkiye olmadan yürütülemeyeceğinin bilincindeydi” dedi. dedim.

Fazıl Küçük’ün KKTC devletinin kuruluşunu görünce huzur içinde hayata veda ettiğini belirten dedesi Dr. yeni nesiller

Lefkoşa’da anma programı AKM, Dr. Fazıl Küçük’ün hayatından ve çalışmalarından kesitlerin yer aldığı video gösterimi ve Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu