Ekonomi

Kripto para birimlerinde keskin düşüş

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu’nun (SEC) önde gelen dijital varlık borsalarına açtığı dava, daha küçük kripto para birimlerinde önemli satışlara neden oldu. SEC’in borsalara karşı eylemleri, yatırımcıları endişelendirmek için fiyatlandırılıyor ve son satış dalgasına neden oluyor.

Solana, Cardano ve Avalanche dahil olmak üzere kripto para birimleri Cumartesi günü çift haneli düşüşler kaydetti. En büyük iki dijital varlık olan Bitcoin ve Ether’de düşüşler yüzde 3’ü geçti.

Bu haftanın başlarında SEC, segmentteki en büyük ticaret platformu olan Binance Holdings Ltd.’yi duyurdu. ve Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük borsası Coinbase Global, kripto endüstrisine çifte darbe indiriyor.

SEC dosyasında Binance ve kurucusu Changpeng “CZ” Zhao’yu müşteri fonlarını kötüye kullanmak, yatırımcıları ve düzenleyicileri yanıltmak ve menkul kıymetler kurallarını ihlal etmekle suçladı.

Binance, SEC’in hamlesini “hayal kırıklığı” olarak nitelendirerek ve platformunu “güçlü bir şekilde” savunmayı planladığını söyleyerek, sorunu çözmek için kurumla iyi niyetli görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Coinbase de SEC’in yasa dışı bir borsa yürüttüğü iddiasına itiraz ederek Yargıtay’a kadar yasal işlem başlatmaya hazır olduğunu söyledi.

Davaların bir parçası olarak, Binance’in BNB’si, Cardano’nun ADA’sı ve Solana’nın SOL’u dahil olmak üzere bir dizi kripto para birimi kayıt dışı menkul kıymetler olarak listelendi.

Bu durumun, SEC’in aleyhine düşme korkusuyla söz konusu kripto para birimlerinin işlem yapmasına izin vermeyeceği ve işlem hacmini azaltabileceği değerlendiriliyor.

Robinhood Markets Inc., 27 Haziran’dan itibaren Solana, Cardano ve Polygon’un kullanımdan kaldırılacağını duyurdu.

Binance’e karşı güven göstergesi olarak görülebilecek borsanın kripto para birimi BNB, Cumartesi günü yüzde 10’a varan düşüşün ardından kayıpların bir kısmını geri aldı.

kabaduzajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu