Haber

Odunpazarı Belediyesi Arıcılık Eğitimcisi Lavanta Balı Üretti

Odunpazarı Belediyesi Arıköy’de Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından arıcılık eğitimi alan Erhan İnan, Beşikderesi’ndeki lavanta tarlasında lavanta balı üretiyor. Eskişehir Tarım Fuarı’nda stant açarak ürettiği balın tanıtımını yapan İnan, “Bize yardımcı olan Odunpazarı Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ediyoruz.”

Odunpazarı Belediyesi eğitimlerle insanlara ‘balık vermek yerine balık tutmayı’ öğretiyor. Odunpazarı Belediyesi tarafından yürütülen eğitimlerden biri de Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Arıköy’de verilen arıcılık eğitimidir. Bu teorik ve uygulamalı eğitimlere katılanlar, aldıkları eğitim sayesinde arıcılığı öğreniyor ve meslek sahibi oluyorlar. Hobi olarak başlayan arıcılık, bu eğitimlerle meslek haline geliyor. Odunpazarı Belediyesi Arıköy Projesi kapsamında Arıcılık eğitimi alan kişilerden Erhan İnan, eğitimin ardından hedefine ulaştığını açıkladı.

Beşikderesi Şelale Yolu üzerinde 20 dönümlük lavanta tarlasına arı kovanları kuran İnan, lavanta balı üretimine başladığını belirterek, Eskişehir Tarım Fuarı’nda açtığı stantta arıcılık serüvenini şu sözlerle anlattı:

“Eskişehir’de 3 yıldır lavanta üretiyoruz. Lavanta üretirken bir yandan da lavanta balı üretmek istiyorduk. Odunpazarı Belediyesi’nin Arıköy Projesi kapsamında düzenlediği arıcılık eğitimlerine katılarak sertifikalarımızı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan aldık. Sertifikalarımızı aldıktan sonra Orköy destekli arı projesine katılarak başladık, “10 arı hediye ettim.”

ARIKÖY’DE TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM ALDIK

Arıköy’de teorik ve uygulamalı eğitim alan İnan, arıcılığın bilgi ve tecrübe gerektirdiğine dikkat çekerek şöyle devam etti: “Tarlada pratik yaparak tecrübe kazanıyoruz. Henüz yolun başındayız. İlk defa arıcılık yapıyoruz. Bu yıl da ilerleme kaydettik. Arılarla ilgileniyorum.” “Olaylara pek olumlu bakmıyordum ama çok güzel bir uygulamaydı. Arılar çok güzel canlılar. Bize yardımcı olan Odunpazarı Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ediyoruz.”

70 KG BAL ÜRETTİK

İnan: “70 kg bal ürettik ama 20 civarında kovana ulaştık. Balları süzüp kavanozlara koyduk. Şimdi önümüzdeki yılın hazırlıklarını yapıyoruz. Arılarımızı sağlıklı bir şekilde kışa hazırlıyoruz. Lavanta balının çok faydalı bir özelliği var. Aroması farklı, piyasada çok sık rastlanan bir tür değil, özeldir.” “Müşterilerimize veriyoruz. Ama balımız da ilgi görüyor” dedi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

kumru-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu