Haber

Siirt’te satranç turnuvasında anne oğluna rakip oldu

Siirt’te satranç öğrenmesi için kursa gönderdiği oğluna rakip olan anne Halime Küneş, satranç turnuvasında oğlu Herdem Köneş’le kıyasıya yarıştı.

Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne bağlı Kamp Eğitim Merkezi’nde satranç turnuvası düzenlendi. Oğlu Herdem Köneş için satranç kursuna giden anne Halime Köneş, turnuvada çocuğuna rakip oldu.

Turnuvaya bayanların ağır ilgi gösterdiğini belirten Siirt Satranç Federasyonu Vilayet Temsilcisi Serdar Özyeşil, düzenlenen birinci turnuvaya 80 atletin iştirak sağladığını söyledi.

Özyeşil, “Çok hoş bir ortam, turnuva çok hoş geçiyor. Beklentinin üzerinde bir talep var, birde açık kategorimiz var bu turnuvadaki en hoş şeylerden biri de bayan atletlerimizin çok fazla oluşu bizi çok keyifli ediyor. Açık kategoride yarışan bayan atletimizin farklı bir kıssası var; kendi oğlu için satranç kurslarına gelip kendisi öğrenip sevdikten sonra turnuvalara katılıp dereceye girebilecek düzeye geldi. Bu da bizi keyifli ediyor. Zira aileler hem satranca teveccüh ediyor, çocuklarını getiriyor, ayrıyeten kendileri de satranç öğrenip turnuvalara katılıyor. Hatta bazen çocuklarıyla karşı karşıya gelebiliyorlar. Çok hoş bir ortam bütün iştirakçi ailelere teşekkür ederim” dedi.

Satranç öğrenmesi için oğlunu kursa götürdüğünü dile getiren anne Halime Köneş, kendisinin de satranç öğrenerek turnuvalara katıldığını ve oğluna rakip olmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Köneş, “Herdem, sık sık turnuvalara katılıyordu, ben de yavaş yavaş öğrenebilir miyim, öğrenemez miyim diye birazcık kaygım vardı. Hocamız sağ olsun bendeki isteği görünce oynamam gerektiğini söyledi. Geçen yaz birinci kademe satranç kursu açıldı, kursa gittim. İkinci kademe kursumuz başladı, şu anda devam ediyorum. Şu an dereceye girdim, bütün velilerimize öneririm, çocukları için bu branşta ilerleyebilirler. Bugün turnuva vardı, turnuvaya katıldım, beş tıp halinde 3. oldum. Çok memnunum. Bundan sonrada ilerlemeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Muhammed Salih Özyeşil, satranç oynamayı çok sevdiğini ve buradaki hedefinin birincilik elde etmek olduğunu söyledi. Özyeşil, “Bugün satranç turnuvası vardı beşte üç yaptım. Bu turnuvayı alırsam altıda dört yaparsam dereceye gireceğim. İnşallah dereceğe girerim” halinde konuştu. – SİİRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu