Ekonomi

Sunrun hisseleri kazanç ve gelir kaybıyla düştü

SAN FRANCISCO – Konut tipi güneş enerjisi, depolama ve enerji hizmetlerinin önde gelen sağlayıcılarından Sunrun Inc. (NASDAQ:RUN), -$0.38 olan analist konsensüsünün biraz altında -$0.40’lık bir ilk çeyrek hisse başına zarar bildirdi.

Çeyrek geliri 458,19 milyon dolar olarak gerçekleşti ve 470,25 milyon dolarlık konsensüs tahmininin altında kaldı. Sonuçlar şirket hisselerinde %2,6’lık bir düşüşe yol açtı.

Kazançlardaki düşüşe rağmen, şirket hem depolama hem de güneş enerjisi kurulumları için 1. Çeyrek öngörülerini aştı. Kurulu depolama kapasitesi 207 Megawatt saate ulaşarak bir önceki yıla göre %192’lik önemli bir artış kaydetti. Kurulan güneş enerjisi kapasitesi 177 Megawatt oldu ve toplam 6,9 Gigawatt’lık ağa bağlı güneş enerjisi kapasitesine katkıda bulundu. Sunrun CEO’su Mary Powell, güçlü kurulum büyümesini, geçen yılın aynı döneminde %15 olan kurulumlardaki %50 depolama bağlanma oranına bağladı.

Şirket nakit yaratma hedefini yineleyerek 4. çeyrekte yıllık 200 milyon ila 500 milyon dolar seviyesini hedefledi. Bununla birlikte, ilk çeyrekte nakit yaratımı negatif 311 milyon dolar oldu ve şirket bunu tek seferlik işlem maliyetleri ve zamanlamayla ilgili kalemlere bağlıyor. Sunrun’ın Mali İşler Müdürü Danny Abajian’a göre bunların ikinci çeyrekte telafi edilmesi bekleniyor.

Sunrun’ın net kazanç varlıkları, 783 milyon dolar toplam nakit dahil olmak üzere 5,2 milyar dolara yükseldi. Şirket, marj odaklı ve disiplinli büyüme stratejisine bağlı kalmaya devam ediyor ve ilk çeyrekte yaşanan zamanlama sıkıntılarından bir iyileşme görmeyi bekliyor.

İleriye dönük olarak Sunrun, 2024 yılının tamamı için kurulu depolama kapasitesinin 800 ila 1.000 Megawatt saat aralığında olmasını ve bunun da bir önceki yıla göre %40 ila %75’lik bir büyümeye denk gelmesini bekliyor. Bununla birlikte, şirket tüm yıl için güneş enerjisi kurulu kapasite tahminini, önceki tahmin aralığı olan -%5 ila +%5 büyümeden, %15’lik bir düşüşü yansıtacak şekilde ayarladı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

hamurhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu