Yaşam

Taylor Swift seyircisi depreme neden oldu

Müzik kariyeri boyunca birçok rekor kıran ve aldığı ödüllerle tarihe geçen Amerikalı şarkıcı Taylor Swift, ‘Eras’ adını verdiği dünya turnesi ile sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Şarkıcı, dün akşam ABD’nin Seattle kentindeki Lumen Field’da verdiği konserle tarihe geçti. Şarkıcının konserine gelen seyircilerin kentte 2.3 büyüklüğünde depreme neden olduğu düşünülüyor.

NTV’de yer alan habere göre sismolog Jackie Caplan-Auerbach, konseri dinlemeye gelen binlerce kişinin sismik aktiviteye neden olduğunu belirtti. Western Washington Üniversitesi’nde Jeoloji Profesörü olan Caplan-Auerbach, konserin etkisini 2011’de Seattle’da meydana gelen bir olayla karşılaştırdı.

2011’de Seattle Seahawks taraftarları bir maç sırasında tribünlere atlayarak sismik aktiviteye neden oldu. İki olayı karşılaştıran sismolog, her ikisinde de benzer modellerin ortaya çıktığını belirtti. ‘Canavar Depremi’ olarak bilinen olayda 0,3 büyüklüğünde aktivite tespit edildi.

Şarkıcının Seattle’da iki akşam verdiği konseri 72.171 kişinin izlediği biliniyor. Konsere katılan binlerce kişi daha önce böyle bir kalabalık ve coşku görmediklerini belirtirken, Taylor Swift de sosyal medya hesabından Seattle konserindeki seyircilere “çığlık atıp zıpladıkları, dans ettikleri için” teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu